Hoewel ik maar al te goed weet dat ‘eten voor twee’ tijdens de zwangerschap een oud en achterhaald idee is, merk ik wel hoe belangrijk het is om als je zwanger bent voldoende en vooral lekker te eten. Maar soms is dat nog best lastig. Natuurlijk, er zijn meer dan voldoende producten die je gewoon mag blijven eten als je zwanger bent. Toch zag ik soms door alle lijstjes met wat je wel/niet te veel of te vaak/helemaal niet mag eten het bos niet meer. En toen was daar het kookboek Oh baby! van Denise Kortlever. Volgens het omslag bevat het ‘De allerlekkerste gerechten tijdens je zwangerschap’. En daar is geen woord van gelogen.

Geen steak tartare of tiramisu? Natuurlijk wel!

Wil jij tijdens jouw zwangerschap gewoon steak tartare kunnen blijven eten? Probeer dan eens de ‘Preggo proof’ versie van watermeloen. Of ineens die welbekende zwangerschapscravings naar tiramisu, wat dubbel vervelend is vanwege de rauwe eieren en de likeur? Oh baby! geeft je een recept voor een ei- en alcoholvrij, en daardoor nog goddelijker, alternatief. En zo bevat dit kookboek nog veel meer recepten die voor zowel jou als die kleine frummel gezond zijn, je beter laten voelen tijdens de momenten waarop je je wat minder fijn voelt (want ja, die kunnen ook tijdens een zwangerschap volop aanwezig zijn) of die gewoon even lekker voldoen aan jouw cravings.

#Momlife

Tot en met al deze zwangerschapsproof recepten is dit kookboek al vrij perfect te noemen, maar er is nog meer! Denise Kortlever heeft namelijk ook gedacht aan de periode na de zwangerschap. Want laten we eerlijk zijn: de kans dat jij/jullie direct na die negen maanden de tijd en puf (hihi) hebben om iedere dag uitgebreid te koken is vrij gering. Om die reden zijn de recepten in het hoofdstuk #Momlife erop gericht dat je er één keer met twee personen van kunt eten en bovendien een tweepersoonsportie kunt invriezen. En dat wil je. Geloof me.

Of je nu zwanger bent of gewoon van lekker eten houdt (en wie doet dat nou niet): Oh baby! is in mijn optiek een echte aan(b)rader.